• nedelja, 19. maj 2024.
Lokalni izbori 2. juna?
Politika
0 Komentara

Lokalni izbori 2. juna?

18. april 2024. godine

Predsednica Skupštine Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani za jul i avgust budu kad i beogradski – 2. juna. To će, rekla je, zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.

Ana Brnabić je na konferenciji za medije rekla da je uz konsultacije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem doneta odluka da se za 2. jun raspišu svi oni izbori koji su bili planirani za jul i avgust.

“Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama ili najvećim brojem onih koji su se odazvali pozivu i iscrpljivanjem mogućnosti razgovora, donela sam u konsultacijama sa predsednikom Vučićem odluku da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko SPN i Novog DSS-a – NADA, koji su mi predali tokom razgovora, da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za jul i avgust i da ih raspišemo sve za 2. jun”, rekla je Brnabićeva.

Predsednica Skupštine rekla je i da će to zahtevati izmenu Zakona o lokalnim izborima i da je važno da se to uradi što pre.

“Moja molba je da to završimo danas popodne, očekujem da taj predlog za izmenu zakona potpiše najveći broj poslanika, da s tim predlogom idemo zajedno i pokažemo jedinstvo u teškim trenucima za sve naše građane. Nakon toga u subotu da budemo u plenumu i s obzirom na to da nema rasprave o ovome, da u subotu usvojimo zakon i da u nedelju raspišemo sve lokalne izbore“, rekla je Ana Brnabić.

Izvor: RTS

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: