• petak, 12. jul 2024.
U susret Danu pobede
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

U susret Danu pobede

9. maj 2023. godine

Predsednik SO Šid, Tihomir Stamenković i pomoćnik predsednika opštine Šid, Nebojša Ilić položili su juče vence na spomen-ploči palim borcima i žrtvama fašističkog terora na zgradi Kulturno obrazovnog centra u Šidu, u okviru manifestacije “U susret Danu pobede”.

Dan pobede 9.maj obeležava se širom Srbije u znak sećanja na kapitulaciju Nemačke u Drugom svetskom ratu, na poraz najmračnije ideologije sveta i slavnu pobedu života nad smrću.

-Stojeći protiv onih koji nisu želeli slobodu, naši narodi bili su i tada na pravoj strani – na strani slobode, na strani života. Srbija je slobodarska zemlja koja nepokolebljivo propagira mir i zajedništvo, koja čuva svoje pravo na sopstvenost i jasno govori šta misli o pošasti oličenoj u probuđenom fašizmu. Nije pobedio tada, neće pobediti ni danas – istakao je predsednik SO Šid, Tihomir Stamenković.

Program manifestacije u organizaciji Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva Šid i OO SUBNOR-a, nastavljen je svečanom akademijom u sali KOC-a, kao i prikazom prezentacije “Šidski Besmrtni puk”, posvećene borcima jedinica sa teritorije opštine Šid, borcima za oslobođenje otadžbine u Drugom svetskom ratu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: