• Tuesday, 6. June 2023.
Nedelja zdravlja usta i zuba: Stvoriti dobre navike
Društvo | Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Nedelja zdravlja usta i zuba: Stvoriti dobre navike

25. May 2023. godine

Svake treće nedelje u maju u Gradskom parku u Staroj Pazovi Predškolska ustanova „Poletarac“ obeležava Nedelju zdravlja usta i zuba. I ove godine pažnju prolaznika u Parku privukli su mališani sa živopisnim rekvizitima u obliku džinovskih četkica za zube, transparentima sa porukama kako treba zube prati, a poneko je poneo i masku u obliku zuba.

Medicinske sestre, dečji stomatolozi, vaspitači, medicinske “sestrice” iz Poletarca i roditelji, zajedno, već godinama se trude da mališanima kroz igru i zabavu ukažu na važnost održavanja higijene usta i zuba i stvore zdrave navike kod dece. Ognjen sa dva druga istog imena Mateja držao je četkicu za zube velikih dimenzija i duhovit crtež sa porukom “Zdrav zub – jak zub”.

Oni već znaju da bi zube trebalo prati čak tri minuta i to tri puta dnevno. Tadija je sa mamom napravio džinovsku četkicu za zube od raznobojnih slamčica, Bošku je takođe mama pomogla da napravi veliku četkicu ali i svojevrsni venac za glavu od voća povezanog tubom paste za zube a Žarku su roditelji pomogli da napravi i “obuče” zub od kartonske kutije.

Zanimljiva i zdravstveno-obrazovna manifestacija traje već 33 godine, a “sestrica” Marija Turan Vučetić učestvuje 16. put.

-Manifestacija kojom najmlađima na zabavan način pokazujemo koliko je važno svakodnevno prati zube, postala je već tradicija “Poletarca”. U njoj učestvuju predškolci, odnosno “naši najstariji mališani” koji umeju samostalno da primene ono što smo ih svi zajedno naučili – kaže Marija.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: