• sreda, 24. april 2024.
Uskoro rekonstrukcija stare škole u Zasavici 1
Vesti
0 Komentara

Uskoro rekonstrukcija stare škole u Zasavici 1

12. jul 2021. godine

Stari objekat Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” u Zasavici 1 uskoro će biti kompletno rekonstruisan i nakon više godina, ponovo vraćen u funkciju.

Radi se o objektu starom jedan vek, a koji je duži vremenski period bio zatvoren i van upotrebe, jer se nastava od sredine sedamdesetih godina odvijala u drugoj zgradi škole.

-Pre nešto više od mesec i po dana od strane Ministarstva pravde su nam odobrena sredstva u visini od oko 10 miliona dinara za nastavak radova na rekonstrukciji školske zgrade u Zasavici. Кada kažem nastavak, moram da podsetim da smo pre nekog vremena kompletno uredili krov na ovom objektu, što nas je koštalo oko 2,5 miliona dinara. To su bili važni radovi za nas, jer smo na taj način zaustavili dalje propadanje zgrade, koja inače ima zdrave temelje i zidove, što je jedan od glavnih razloga zbog čega smo se i odlučili da sredimo ovaj, a ne drugi objekat koji je sada u upotrebi i koji se zaista nalazi u lošem stanju – kaže Slađan Papić, direktor Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod”.

Слика 3 Кров на објекту старе школе саниран пре неколико година

On dodaje da u narednom periodu očekuje prvo potpisivanje ugovora o dodeli sredstava, a zatim raspisivanje javne nabavke za izvođača radova.

-Iskreno, ja bih voleo da radovi startuju što pre, ali naravno nije ništa do mene, tako da moramo biti malo strpljivi, sada kreću godišnji odmori, pa to može malo sve da uspori, ali dobro, nama je najvažnije da znamo da su nam sredstva odobrena i da će se škola rekonstruisati. Đaci svakako neće biti na gubitku što se tiče nastave, jer će se za vreme radova ona redovno odvijati u tom drugom objektu – priča dalje direktor.

U starom objektu koji čeka rekonstrukciji smeštene su tri učionice, od kojih će jedna biti namenjena za predškolce, a dve za učenike od 1. do 4. razreda, takođe tu su smešteni sanitarni čvorovi kao i zbornica. Ono što direktora Papića posebrno raduje, jeste da će škola biti priključena na gasnu mrežu, što će u značajnoj meri olakšati njeno funkcionisanje.

Слика 1 објекат у којем се тренутно изводи настава

-Кada se završe radovi imaćemo jedan zaista lep i kvalitetan objekat za buduće generacije, biće uređeno sve, od podova, do plafona, tako da će boravak i rad u toj školi biti na jednom zavidnom nivou – zaključuje Papić.

Školu u Zasavici 1 trenutno pohađa oko 30ak đaka nižih razreda i predškolaca.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: