• petak, 19. april 2024.
Oprema za prisluškivanje i praćenje među šnalama za kosu
Crna hronika
0 Komentara

Oprema za prisluškivanje i praćenje među šnalama za kosu

7. decembar 2016. godine

Carinici su 30. novembra 2016. godine prilikom kontrole robe smeštene u carinsko skladište u Šidu, namenjene uvozniku u Vranju, otkrili veću količinu opreme za prisluškivanje i praćenje, čija je vrednost procenjena na oko 10.000 dolara, saopštila je danas Uprava carina.

– Prilikom istovara i sravnjivanja 58 koleta robe deklarisane kao nakit od bižuterije, pristigle u kontejneru koji je bio uredno zapečaćen brodskom i carinskom plombom, carinici su u nekoliko kutija pronašli preko 200 različitih video kamera sa funkcijama tajnog snimanja i drugu opremu za prisluškivanje i praćenje, navodi se u saopštenju i dodaje:

zaplenjena oprema.jpgMeđu ogrlicama, prstenjem, minđušama, šnalama za kosu, broševima, maramama, torbama i novčanicima, pronađene su i različite mini kamere ugrađene u daljinski upravljač za auto, u zakačaljku za garderobu, u sat, ručni časovnik, hemijsku olovku, protivpožarni alarm, naočare…

Pored toga otkriveno je i više HD i rotacionih kamera, snimača zvuka, različitih detektora (laser wireless multifunctional, hend held metal, RF i GPS..).

U lažno deklarisanim paketima bilo je i aparata za ometanje i presretanje frekvencija, auto ometača GPS signala, uređaja i lokatora za praćenje, aparata za otkrivanje prislušnih uređaja, policijskih palica, elektro šokera (tejzera) sa punjenjem i pratećom opremom, različitih baterijskih lampi…

Sporna pošiljka je zadržana do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog pred nadležnim sudom, a kako je reč o robi dvostruke namene utvrđene Nacionalnom kontrolnom listom, za njen uvoz i izvoz potrebna je dozvola koju izdaje ministarstvo nadležno za poslove spoljne trgovine, odnosno Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: