• četvrtak, 28. septembar 2023.

O nama

Sremske novine Sremci čitaju od srede, 1. januara 1961.godine. Prvi, jedini i pravi regionalni nedeljnik u Sremu već više od šest decenija svake srede neprekidno, blagovremeno, pouzdano i istinito informiše oko 350 hiljada stanovnika regiona-od Šida, preko Sremske Mitrovice, Rume, Iriga, Beočina, Pećinaca, Inđije i Stare Pazove.

Našu redakciju čine visokoobrazovani i iskusni novinari koji od srede do srede prepisuju život sremački, beleže stvaralaštvo i dostignuća ali isto tako i probleme i teškoće sa kojima se susreću Sremci između Dunava, Bosuta i Save. Ponosimo se ne malim brojem društvenih i staleških priznanja koje su novinari i kuća dobili za svoj rad.

Javni i kulturni radnici, naučnici, sportisti, političari, radnici poljoprivrednici i mnogi drugi, prodefilovali su stranicama Sremskih čineći zajedno sa nama jedinstvenu poluvekovnu hroniku Sremskog regiona.

Sremke novine su prve privatizovane novine u Vojvodini koje u svim segmentima predstavljaju svetlu tačku u teškim tranzicionim vremenima. Novi vlasnici Sremskih novina su veoma brzo sagradili novu kuću na starim, ali stabilnim temeljima, redizajnirali list, duplirali broj strana, pokrenuli modernu web prezentaciju i savremenom uređivačkom koncepcijom krenuli u korak sa evropskim vrednostima. Sremske novine su članice asocijacije lokalnih medija “Lokal press“, a pored izdavanja novina bave se i izdavanjem knjiga.

Zato su danas Sremske novine respektabilno regionalno glasilo i lider informisanja u Sremu koje rado čitaju Sremci,  ali isto tako i naši redovni pretplatnici u Srbiji i svetu-Americi, Kanadi, Australiji, Nemačkoj…

Zato čitajte i širite Sremske, zovite nas i pišite, hvalite i kritikujte – naša redakcija i menadžment ozbiljno će razmotriti i uvažiti svaku dobronamernu sugestiju.

%d bloggers like this: