• sreda, 17. april 2024.
Besplatni preventivni pregledi
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Besplatni preventivni pregledi

4. april 2024. godine

Povodom Svetskog dana zdravlja koji se obeležava 7.aprila, pod sloganom „Moje zdravlje, moje pravo“, Dom Zdravlja Sremska Mitrovica u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje organizuje preventivne preglede na kardiovaskularne bolesti.

Pregledi će se obavljati u prostorijama Druge zdravstvene stanice (Petra Preradovića 2, Sremska Mitrovica), 7. aprila, u periodu od 8 do 16 časova. Pregledi će podrazumevati: EKG, merenje šećera u krvi, merenje krvnog pritiska i opšti pregled lekara.

Na pregled mogu doći svi zainteresovani, nije potrebna zdravstvena knjižica, niti je potrebno zakazivanje.

U ponedeljak 8.aprila nastavljaju se aktivnosti povodom Svetskog dana zdravlja na Trgu Ćire Milekića i y Gradskom parku, u periodu od 8 do 11 časova.

Organizatori događaja su Grad Sremska Mitrovica, Dom zdravlja Sremska Mitrovica, a biće uključeni i mitrovački Zavod za javno zdravlje, Crveni krst, Kancelarija za mlade i Srednja medicinska škola „Draginja Nikšić“.

Na terasi Turističkog info centra vršiće se preventivni pregledi na kardio-metaboličke bolesti, pregledi stomatologa, pregledi nutricioniste sa savetom o zdravoj ishrani.

Biće izloženi i proizvodi smera faramaceutski tehničar SMŠ „Draginja Nikšić“ i organizovana dečija radionica “Osmehom do zdravlja, bojama do zabave”, kao i stomatološki pregledi za decu.

Preventivni pregledi su put ka očuvanju i unapređenju zdravlja pojedinca, a samim tim i društvene zajednice u celini.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: