• četvrtak, 25. april 2024.
Znanje života vredno
Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Znanje života vredno

26. maj 2023. godine

Crveni krst Stara Pazova u saradnji sa Opštinom Stara Pazova organizovao je proteklog vikenda takmičenje u pružanju prve pomoći na rasadniku Brest. Obuke za davanje prve pomoći organizovane su u pazovačkom Crvenom krstu od početka ove godine, a na ovom takmičenju učešće je uzelo sedam ekipa iz srednjih i osnovnih škola.

Takmičari su imali zadatak da pruže prvu pomoć licima koja su prilikom simulacione saobraćajne nezgode automobila i dve osobe na biciklu prilikom sudara doživela povrede. Oni su sanirali prelome, previjali rane koje krvare i vršili reanimaciju.

Ekipe su demonstrirale znanja koja su usvojila od edukativnih nastavnika, volontera i instruktora prve pomoći, dok su zdravstveni radnici bili deo ovog takmičenja i ocenjivali takmičare.

Izvor: RTV Stara Pazova

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: