• četvrtak, 18. april 2024.
Nova postavka u MNU “Ilijanum” i radionice sa decom
Kultura | Vesti | Šid
0 Komentara

Nova postavka u MNU “Ilijanum” i radionice sa decom

14. maj 2023. godine

Usled tragedije koja je zadesila našu zemlju, ovogodišnja manifestacija „Muzeji za 10” neće biti obeležena svečanim programima u MNU „Ilijanum”.

Ipak, iz “Ilijanuma” pozivaju ljubitelje umetnosti da od 16. maja obiđu novu postavku u Muzeju osmišljenu u skladu sa temom ovogodišnje manifestacije „Muzeji za 10”-„Muzeji, održivost i blagostanje”. 

Naziv nove postavke „Potraga  za petim elementom” ima za cilj da pored prezentovanja dela Ilije Bosilja koja tematski aludiraju na egzistencijalne elemente: vodu, vatru, vazduh i zemlju, podseti na očuvanje planete Zemlje i koliko je svaki od elemenata u današnje vreme ugrožen.

U sredu, 17. maja u 17 časova, pozivaju se svi zainteresovani posetioci da podrže prezentaciju radioničkog tipa „Rekreacija slike u vreme društvenih mreža”, dece petog i šestog razreda OŠ „Branko Radičević” Šid koji će publici pokazati, kroz fotografiju, na koji način može da se dočara jedno umetničko delo korišćenjem predmeta koji nas okružuju.

U četvrtak, 18. maja u 11 časova je datum tradicionalno posvećen deci sa posebnim potrebama iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Šid. Kako je jedno od najpoznatijih dela Ilije Bosilja „Bačinački brest”, drvo oko koga su ispredane mnoge legende, na ovaj dan će mališani zajedno sa zaposlenima u “Ilijanumu” u čarobnom dvorištu ovog muzeja da prave hranilice za ptice, kojima će da ukrase improvizovano drvo i da naprave svoju “Legendu o drvetu”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: