• utorak, 16. april 2024.
Razvijanje veština upravljanja emocijama
Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Razvijanje veština upravljanja emocijama

7. mart 2023. godine

Crveni krst opštine Stara Pazova od 2017. godine realizuje projekat prevencije zavisnosti od interneta „Odaberi mudro – odmeri pametno“. Ove godine nastavljen je obukom saradničkih timova iz osnovnih i srednjih škola na temu „Emocionalna pismenost“.

-Cilj navedene obuke je da se unapredi razumevanje funkcije emocija, prepoznaju pokazatelji niske emocionalne pismenosti i nekonstruktivni mehanizmi suočavanja sa emocijama, te da se informišu o tehnikama prevazilaženja intenzivnih emocionalnih reagovanja. Novostečena znanja u domenu emocionalne pismenosti, zaposleni u školama će moći da koriste u radu sa učenicima, a u cilju razvijanja veština upravljanja emocijama poput straha, tuge, besa, stida i sličnog – kaže psiholog i psihoterapeut Gordana Jovančević iz Centra za socijalni rad

Svim učesnicima obuke sekretarka Crvenog krsta Anđelka Mandić, uručila je sertifikate i za svaku od škola po primerak knjige dr Zorana Milovojevića „Emocije – psihoterapija i razumevanje emocija”.

U protekle dve nedelje u prostorijama Crvenog krsta u Staroj Pazovi održana je obuka za grupu saradnika iz tri osnovne i tri srednje škole, a krajem marta će obuka biti održana i za ostale škole sa teritorije opštine Stara Pazova.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: