• četvrtak, 18. jul 2024.
Medalje i norme za atletičare “Sirmiuma” na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama
Sport
0 Komentara

Medalje i norme za atletičare “Sirmiuma” na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama

28. mart 2023. godine

Protekle nedelje u Beogradu na stadionu pored atletske dvorane održan je Kup Srbije u bacačkim disciplinama za seniore/ke i mlađe juniore/ke. Atletičari “Sirmiuma” su i ovoga puta zabeležili sjajne rezultate, osvojeno je šest medalja i ispunjene su dve norme za Evropske Olimpijske Igre Mladih (EYOF).

Kod seniora Ilić Petar je hicem 48.92m osvojio zlato u bacanju dikska, dok je Dasović Mirjana hicem od 13.83m osvojila srebro.

Kod mlađih juniora sjajan rezultat i ubedljivu pobedu u bacanju diska ostvario je Čarnopiski Filip rezultatom 56.64m čime je ispunio normu za EYOF. U istoj disciplini-kategoriji, Ilić Đorđe rezultatom 42.74m osvojio je srebrnu medalju. Novim ličnim rekordom 14.24m u bacanju kugle za mlađe juniorke Čančarević Anja je pobedila i takođe ispunila normu za EYOF. Anja je hicem 36.98m osvojila i srebrnu medalju u bacanju diska. Dokmanović Jovana, još uvek pionirka, zauzela je četvrto mesto u bacanju kugle, odnosno diska, novim ličnim rekordima.

Treneri atletskog kluba “Sirmium” Krtinić Danilo, Tomašević Dragana i Macanović Slobodan ističu da je takmičenje bilo uspešno, ali da će tokom sezone na otvorenom težiti još boljim rezultatima.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: