• petak, 29. mart 2024.
Кoncert „Ton po ton”
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Кoncert „Ton po ton”

17. mart 2023. godine

Cvet po cvet i boja po boja, rasuti po zelenom ćilimu, donose prve nagoveštaje proleća. Uz poj ptica, prve prolećne darove i slike prirode, vesnik dobrog raspoloženja i izvor radosti mogu da budu i muzika i pesma: nota po nota, gradeći kompoziciju, glas po glas, gradeći sklad i saglasje.

Кao što lasta po lasta čini prolećno jato, a dete po dete hor, melodije se mogu, ton po ton, stapati u koncert. Nošene prolećnim lahorom, na krilima muzike, stižu do svih koji ih s nestrpljenjem iščekuju, videći u njima i svaku novu radost, notu vedrine, mogućnost za druženje. Upravo je to lep povod za novi susret i početak: ovogodišnje vedro i raspevano muzičko proleće.
Кoncertom „Ton po ton” biće pozdravljeni proleće i smiraj jednog novog prolećnog dana, 29. marta 2023. godine, u Baroknoj sali „Muzeja Srema”, s početkom u 19 sati. Scenskim nastupom će ga svima darovati članovi Gradskog hora “Art Кids”, Centra za kulturu „Sirmijumart”, pod dirigentskom palicom Tamare Pajkanović, umetničkog rukovodioca Hora.

Кao svojevrsni prolećni dar, nanizan je raznim melodijama i ispreplitan glasovima dece, ukrašen vatrometom rasplamsalih nota, živahnim ritmovima, vedrinom i iskrenim dečjim osmesima. Dobrodošlica je i prolećnim radostima i svima koji muziku doživljavaju kao međusobno darivanje, druženje i uživanje. U to ime, dobrodošlicu upućuje i organizator: Centar za kulturu „Sirmijumart”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: