• petak, 29. mart 2024.
U dve akcije prikupljeno 69 jedinica krvi
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

U dve akcije prikupljeno 69 jedinica krvi

2. februar 2023. godine

Crveni krst Pećinci, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovao je 31. januara dve akcije dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji pećinačke opštine, prve u ovoj godini.

U akciji održanoj u prostorijama Kulturnog centra u Pećincima krv je ponudilo 46 davalaca, ali je njih 2 odbijeno iz medicinskih razloga, tako da je krv uspešno dalo 44 davalaca, među kojima je bilo 12 pripadnica lepšeg pola, kao i 8 novih davalaca.

U akciji održanoj u Domu kulture u Šimanovcima krv je ponudilo 27 davalaca. Dvoje je odbijeno iz medicinskih razloga, a uspešno je krv dalo 25 davalaca, od toga 10 pripadnica lepšeg pola, kao i 8 novih davalaca.

Sekretar pećinačkog Crvenog krsta Gordana Konjević izrazila je zahvalnost Kulturnom centru Pećinci i Mesnoj zajednici Šimanovci na pomoći u organizaciji akcija dobrovoljnog davanja krvi, volonterima CK Pećinci, kao i svim građanima koji su se juče odazvali na akciju i dali krv.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: