• sreda, 21. februar 2024.
“Dupla kruna” za Aleksandru Havran u Minhenu
Sport
0 Komentara

“Dupla kruna” za Aleksandru Havran u Minhenu

30. januar 2023. godine

Staropazovčanka Aleksandra Havran vrlo uspešno učešće Srbije na “H&N” kupu u Minhenu zaključila je osvajanjem dve zlatne medalje. Havranova se kući vraća sa “duplom krunom“, jer je u dva nadmetanja juniorki puškom “pogodila“ zlato.

Prvog dana, od početka kvalifikacija Havranova je bila u borbi za najviši plasman. Kvalifikacije je završila na drugom mestu. U prvoj fazi finala bila je najpreciznija, sa 261,6 krugova, pola više od drugoplasirane Francuskinje Marion Erbulo. Duel Srpkinje i Francuskinje u duelu za zlato bio je vrlo uzbudljiva i izjednačena borba. Ipak, Havranova je u odlučujućim trenucima bila sigurnija, pobedila rezultatom 17:13 i stigla do zlata.

U prvoj fazi finala drugog dana, Havranova nije bila tako dominantna. Ovaj put blistala je Čehinja Veronika Blažičkova. Pazovčanka je u meč za zlato ušla kao druga, sa pola kruga više od trećeplasirane Nemice Ane Beutler. Blažičkova je dominirala u prvoj fazi finala, ali meč za zlato je bio druga priča. Havranova je od početka vodila, dok je Čehinja držala korak za takmičarkom iz Srbije do osme serije. Srpska reprezentativka je imala malu prednost (9:7) posle osam hitaca. Međutim, potom je u četiri serije bila uspešnija od rivalke, došla je do osam poena u nizu za ubedljiv trijumf od 17:7 i osvajanje nove medalje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: