• četvrtak, 25. april 2024.
Veseli poligoni za buduće sportiste
Projekti | Sport
0 Komentara

Veseli poligoni za buduće sportiste

3. decembar 2022. godine

Sportski savez Grada Sremska Mitrovica, Savez za predškolski sport i Sportska organizacija Aktiv, organizovali su nedavno Dan veselih poligona u Poslovno sportskom centru „Pinki”.

Ovo takmičenje je, prema rečima generalnog sekretara Sportskog saveza, Nemanje Crnića, namenjeno mlađim osnovcima, sa ciljem afirmacije sporta među našim najmlađim sugrađanima.

U poligonima se takmiče deca uzrasta od sedam godina. Oni su već imali priliku da učestvuju u takmičenju ove vrste u martu, a na proleće, tačnije, u aprilu će učestvovati u malim Olimpijskim igrama. Takmičenja su, ocenjuje Crnić, upriličena kao kontinuitet u radu na animaciji dece u sportu, a permanentnim radom sa njima sportski delatnici grada pokušavaju da izgrade sistem koji će biti trajna vrednost i nešto što će se nastaviti i u buduće.

Na parketu Poslovno sportskog centra „Pinki” takmičilo se oko 200 dečaka i devojčica sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Učenici prvih razreda mitrovačkim osnovnih škola pokazali su svoju spretnost i svi su bili pobednici.

Angelina Anojčić Vuković predsednica Saveza za školski sport Grada Sremska Mitrovica napomenula je da se oni zalažu za to da se što veći broj dece uvede u svet sporta. Poliogoni su sastavljeni iz zadataka sa osnovama kretanja, kao što su preskakanje, skakanje i provlačenje kroz šarene prepreke, kako bi deca uživala baveći se sportom.

Takmičenje podrazumeva poligone u pojedinačnoj konkurenciji za dečake i za devojčice, a poligon je sačinjen od jednostavnih motoričkih zadataka namenjenih njihovom uzrastu koje svako dete može da prođe.

Ovakve aktivnosti su, ističe struka, zdrave za pravilan rast i razvoj dečaka i devojčica od 7 godina. Pomoći će im da shvate značaj fizičkih aktivnosti i vežbi, kako bi i dalje, kad porastu, nastavili da se bave sportom, bar rekreativno.

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sportom za zdravu Mitrovicu” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: