• petak, 12. jul 2024.
Struja za ceo Srem
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Struja za ceo Srem

24. novembar 2022. godine

Na XXIV sednici Skupštne Grada Sremska Mitrovica većinom odborničkih glasova usvojena je između ostalih i odluka o izradi plana detaljne regulacije Solarnog parka Noćaj 1 i Noćaj 2.

Кako je objasnila direktorica mitrovačkog Javnog preduzeća za poslove urbanizma “Urbanizam” Mirjana Vašut, obuhvat ovog plana je 300 hektara, a predviđa izgradnju Solarnog parka kapaciteta 75 megavata. Vašut je istakla da će solarna elektrana biti izgrađena na poljoprivrednom zemljištu koje će i posle toga ostati u istoj nameni, te se na pomenutoj površini mogu gajiti kompatibilne kulture.

Prema najavama stranog investitora, a kako je dalje objasnila direktorica, u pitanju je najveći solarni park u zemlji koji će proizvoditi električnu energiju dovoljnu da pokrije potrebe celog Srema.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: