• petak, 19. april 2024.
Sremska Mitrovica bila domaćin Skupština Udruženja za distribuciju prirodnog gasa
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Sremska Mitrovica bila domaćin Skupština Udruženja za distribuciju prirodnog gasa

3. oktobar 2022. godine

Sremska Mitrovica je bila domaćin sednice redovne Skupštine Udruženja za distribuciju prirodnog gasa. Udruženje čini 27preduzeća iz javnog i privatnog sektora. Stručno udruženje za distribuciju prirodnog gasa osnovano je 2011. godine a trenutno ga čini 27 članica iz cele Srbije sa tendencijom povećanja broja članova. Sedište udruženja je u Novom Sadu, ali su se članovi okupili u Sremskoj Mitrovici, gde je u ime Udruženja domaćin bila direktorka JP „Srem-gas“ Sremska Mitrovica, inače aktuelna predsednica Skupštine.

Na dnevnom redu je bilo usvajanje Izveštaja o radu Udruženja a izvestilac je bio potpredsesdnik Upravnog odbora, kao i Izveštaj Nadzornog odbora. Članovi su jednoglasno usvojili oba Izveštaja.

Usvojen je i finansijski Izveštaj i završni račun za 2020. i 2021. godinu jer se Skupština nije sastajala zbog epidemiološke situacije. 

„S obzirom na velike promene u pravnoj regulativi koje su se u proteklom periodu dešavale na tržištu gasa, kao i na globalnu neizvesnost kada je u pitanju tržište gasa sve članice susreću se sa raznim problemi koji se mnogo lakše rešavaju kroz delovanje i rad Udruženja, zauzimanjem zajedničkih stavova i zajedničkim odlučivanjem. Udruženje radi na ostvarivanju saradnje sa nadležnim institucijama kako bi se svakoj članici olakšalo poslovanje i u tome je veoma uspešno“, rekla je Danica Nedićpredsednica Skupštine.

Usvojeni su i planovi za 2022. godinu, a konstruktivna diskusija doprinela je u otvaranju novih važnih tema koje će unaprediti rad Udruženja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: