• petak, 19. april 2024.
Najbolji bećarac se kuva u Dobrincima
Društvo | Zabava | Ruma
0 Komentara

Najbolji bećarac se kuva u Dobrincima

16. septembar 2022. godine

Deveti put zaredom Dobrinčani i gosti iz okoline su se takmičili u pripremanju najboljeg bećarca. Manifestaciju „Sremski bećarac“ i ove godine organizovalo je Udruženje žena „Tifani“ iz Dobrinaca uz podršku Mesne zajednice Dobrinci i Opštine Ruma. Na takmičenju je učestvovalo 16 ekipa iz Pećinaca, Ilinaca, Rume, ali i iz Vrnjačke banje i Beograda.

– Nakon pauze zbog pandemije jako zmo zadovoljni odzivom. I vreme nas je poslužilo, pa smo veselo organizovali kuvanje bećarca, takmičenje u brzom jedenju šećerca, krunjenju kukuruza. Moja je želja da nas dogodine bude više i da se više meštana uključi u takmičarski deo, jer pored lubenica, Dobrinci su poznati i po dobrom povrću neophodnom za kuvanje najlepšeg paprikaša bećarca. Organizacija ovakve manifestacije znači za naše selo, da se nešto dešava i da se čuje za nas – rekla je Slavica Begović, predsednica Udruženja žena „Tifani“ iz Dobrinaca.

Finansijsku podršku dala je Opština Ruma, ali i sponzori, a pored žena iz udruženja, pomoć je pritekla i od članova Saveta mesne zajednice Dobrinci.

– „Sremski bećarac“ je postao tradicionalna manfestacija koja mnogo doprinosi selu. Dolaze ljudi sa strane, dolaze prijateljska udruženja. Svako selo, pa i naše treba da neguje ovakve događaje. Posebno zbog mladih i dece koji treba da ostanu ovde. A u našem selu priraštaj polako raste i uz podršku opštine i besplatne vrtiće. Mi nismo veliko selo, ali ovo je lepa slika – rekao je Mirko Čestić, zamenik predsednika Skupštine opštine Ruma, iz Dobrinaca.

S.B.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: