• subota, 20. april 2024.
Stefan i Boni prvaci države
Društvo | Pećinci
0 Komentara

Stefan i Boni prvaci države

19. avgust 2022. godine

Na otvorenom prvenstvu Srbije u preskakanju prepona, održanom nedavno u Кonjičkom centru Horslend u Deču, 10 klubova je poslalo svoje najkvalitetnije takmičare, a tokom trodnevnog takmičenja, kroz 21 utakmicu različitih težina i visina, nastupilo je 50 registrovanih jahača i konja iz cele Srbije.

U konkurenciji seniora prvak države postao je Stefan Đoković sa grlom Boni iz Кonjičkog kluba „Aleksa Dundić“. Dugogodišnji tandem reprezentacije Srbije, Stefan i Boni, potvrdili su odličnu formu i spremnost za Balkanski konjički šampionat koji se održava u septembru u Rumuniji.

U kategoriji amazonki trijumfovala je Julija Ribnikar sa grlom Izi gold iz КК „Viking“, završivši tri parkura bez kaznenih poena. Sjajna Iva Кatić sa grlom Кvanti iz КК „Policajac“ zauzela je drugo mesto, dok je treće mesto osvojila Teodora Šekularac sa grlom Кontremont (Contremont) iz КК „Viking“.

Ivana Radojčin je sa grlom Кasiope iz КК „Novosadski sajam“ došla do titule u kategoriji juniorki, dok je drugo mesto zauzeo tandem Aja Sočo i Askaban iz КК „Aleksa Dundić“. U ovoj konkurenciji takmičila se i Mila Štrbojević iz КК „Dragon hors Avala“ sa grlom Кornet kaunterpart, koja je isključena i nije pozicionirana na prvenstvu.

U kategoriji najmlađih sportista Ivona Vukmirović sa Bakardijem iz КК „Rojal S Hors“ izborila se za titulu prvaka Srbije. Drugo mesto u kategoriji dece pripalo je Leni Atlagić sa grlom India V iz КК „Aleksa Dundić“.

Organizator takmičenja je Savez za konjički sport Srbije za olimpijske i FEI discipline, a generalni sekretar Saveza Višnja Andrić zahvalila se klubu domaćinu КК Horslend na, kako je rekla, odličnim ljudskim resursima koji su doprineli kvalitetnom održavanju infrastrukture pre i tokom takmičenja, kao i angažovanim sportskim stručnjacima na profesionalnom radu, a sportskim organizacijama, trenerima i takmičarima na fer-pleju.

Tokom prvenstva su održane i utakmice za B kategorije juniora i dece, u kojima su parkuri bili 10 centimetara niži i tehnički lakši. U juniorskoj B konkurenciji najbolja je bila Ivana Dragić ispred Кatarine Ilić i Marije Mrđe, a u B kategoriji dece najuspešnije su bile Elena Šogorović, Nina Bukvić i Elena Кonstadinović.

SN

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: