• subota, 20. april 2024.
Miki Maus na mitrovačkim ulicama
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Miki Maus na mitrovačkim ulicama

10. avgust 2022. godine

Nedavno se u Sremskoj Mitrovici obreo „Fića“, Fiat 500A prezentovan davne 1936. godine, najmanji i najjeftiniji auto u svetu u prošlom milenijumu. Njegovu više no interesantnu karoseriju (reč je o minijaturnom dvosedu) italijanska javnost je u to vreme nazvala „Topolino“ odnosno „Miki Maus“.
Tadašnja niska cena omogućila je velikom broju ljudi u Italiji, ali i širom Evrope, da sebi priušti motorno vozilo o kom su do tada mogli samo da sanjaju i tako sebi olakšaju život.
Penzionisani (van)bračni par je, navodno, u ovom autu, starijem od „Fiće“ uspeo da pređe put od malog francuskog gradića u kom žive, čak do Nju Delhija.
To su i ovekovečili na ovom, svojevremeno, najjeftinijem vozilu, koje sad gotovo da nema cenu, jer je opremljen i sređen na način da bi svakom vlasniku i ljubitelju oldtajmera oduzeo dah, a o običnim građanima da i ne govorimo.
Naime, kako saznajemo, ovaj dvosed iz prošlog milenijuma je prešao više hiljada kilometara i bezbedno prevezao dva putnika preko više kontinenata.
Nadamo se da se u Sremu, Vojvodini i Srbiji provode podjednako lepo, kao i kad su vozili za Nju Delhi, i da će narednom zgodom na svom autu neprocenjive vrednosti dopisati i ime naše države, u kojoj se trenutno dobro provode, istražujući istorijska, gastronomska, kulturna, ali i prirodna bogatstva.
S. Radivojević

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: