• sreda, 24. april 2024.
“Srem folk fest” od 11. do 14. avgusta
Vesti
0 Komentara

“Srem folk fest” od 11. do 14. avgusta

26. jul 2022. godine

Međunarodni festival folklora “Srem Folk Fest” održaće se od 11. do 14. avgusta po 18. put u Sremskoj Mitrovici. Početak koncertnog programa zakazan je za 20:30 časova.

Ove godine mitrovački Festival će okupiti učesnike iz 11 zemalja – Alžir, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Egipat, Grčka, Hrvatska, Meksiko, Poljska, Rumunija, Slovenija, Srbija. Specijalni ovogodišnji gost je Ansambl narodnih igara i pesama Кosova i Metohije ” VENAC” iz Gračanice, profesionalni ansambl koji je u najtežim momentima bio, a i ostaće uz svoj narod i deliti njegovu sudbinu.

Tradicionalno, odmah nakon završenog Festivala, a u nedelju 15. avgusta biće održano Tamburaško veče “Od begeša do prima”.

Festival, koji deluje u okviru Međunarodne federacije folklornih festivala „CIOFF”, kao i do sada, organizuje Centar za kulturu “Sirmijumart” pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: