• petak, 29. mart 2024.
DOBRA VEST, počela izgradnja novog mosta preko kanala Bogaz
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

DOBRA VEST, počela izgradnja novog mosta preko kanala Bogaz

15. jun 2022. godine

Danas su startovali su radovi na izgradnji novog mosta preko kanala Bogaz u Mačvanskoj Mitrovici. Radi se o mostu koji će spajati naselje Lopatovac i ostatak ovog mačvanskog mesta.

Prema projektnoj dokumentaciji novi most će biti širok 10 metara – imaće dve kolovozne trake i isto toliko pešačkih staza, dok će njegova dužina iznositi 27 metara. Most će biti izgrađen u nastavku ulice Lale Stankovića, a sve radove finansiraće Vlada Republike Srbije preko Javnog preduzeća “Putevi Srbije”.

Postojeći most je napravljen 1974/75. godine od dela tadašnjeg pontonskog mosta i to kao privremeno rešenje, dok se ne izgradi pravi most. Nažalost to se do dana današnjeg nije desilo, a usled oštećenja i on je za saobraćaj motornih vozila zatvoren od septembra 2016. godine. Preko njega mogu da prelaze samo biciklisti i pešaci.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: