• utorak, 28. novembar 2023.
Кoncertni klavir za dosadašnje uspehe
Društvo | Kultura | Ruma
0 Komentara

Кoncertni klavir za dosadašnje uspehe

28. jun 2022. godine

Osnovna muzička škola „Teodor Toša Andrejević“ Ruma organizovala je tradicionalni koncert nagrađenih učenika koji su tokom prethodne školske godine nizali uspehe na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Uručena je i nagrada učenici generacije Milani Jančić. Inače na takmičenjima od početka sezone u martu učestvovalo je 26 učenika osnovne muzičke škole, koji su se nadmetali svirajući klavir, gitaru, harmoniku, klarinet, saksofon i u solfeđu.

– Svake godine se organizuje koncert nagrađenih učenika škole koji su iskazali svoje znanje i talenat širom naše zemlje na takmičenja najvišeg ranga, a da bi deca pripremila za svoje nastupe i da na visokom nivou izvode kompozicije i programe koje vežbaju tokom cele godine, neophodno je da rade na instrumentu koji je kvalitetan – rekao je Darko Đokić, direktor OMŠ „Teodor Toša Andrejević“ Ruma.

Opština Ruma je na zahtev škole opredelila sredstva za kupovinu polukoncertnog klavira, a na kom je u Velikom holu КC Ruma i izveden deo godišnjeg koncerta nagrađenih učenika. Direktor škole se zahvalio lokalnoj samoupravi istakavši da ustanova na čijem je čelu sama može da nabavi manje instrumente, ali da je klavir vredan skoro 1,7 miliona dinara za njih bio nedostižan.

Direktor je istakao da je novi klavir najbolji instrument koji škola sada poseduje i najavio da se otvara novo istureno odeljenje škole u Inđiji.

– Predstavnici OMŠ „Teodor Toša Andrejević“ su nam se još u januaru obratili za pomoć i pitali su kakve su šanse da dobiju koncertni klavir, pošto za kupovinu tog insutrumenta samostalno nisu imali mogućnost da izdvoje sredstva. Mi smo naravno odmah odlučili da im pomognemo i obezbedimo klavir čija je vrednost 1,7 miliona dinara. Nastojimo da kroz određena finansijska ulaganja i druge vidove podrške i omogućimo što bolje i kvalitetnije uslove kako za nastavnike tako i za đake muzičke škole. Inače, ovaj klavir će stajati u holu Кulturnog centra, tako da će moći da se koristi i za programe ove ustanove, kao što su manifestacija “Čaj u 8” i slični – rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

S.B.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: