• sreda, 24. april 2024.
Predstava za decu „Novogodišnja bajka”
Društvo | Zabava | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Predstava za decu „Novogodišnja bajka”

31. decembar 2021. godine

Predstava za decu „Novogodišnja bajka” odigrana je na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović” u susret Novoj godini.

Uobičajeno, 30. decembra u Pozorištu „Dobrica Milutinović” priređena je predstava za decu u stilu Dečje nove godine. Pošto znaju da deca sa posebnim nestrpljenjem očekuju svoja novogodišnja iznenađenja i Deda Mraza, te su i ove godine u Pozorištu „Dobrica Milutinović” osmislili zaista posebnu bajku namenjenu deci predškolskog i školskog uzrasta, što ne znači da u njoj ne mogu da uživaju i stariji.

Jelena Janković direktorica pozorišta „Dobrica Milutinović” osvrnula se na godinu koja je na izmaku.

– Završavamo 2021. godinu i iskreno se nadam da će sa njom otići korona virus sa kojim smo živeli čitave godine i da će naredna godina biti zdravija i blagonaklonjenija. Pozorište „Dobrica Milutinović“ već tradicionalno 30. decembra daruje najmlađoj i najslađoj publici besplatnu predstavu za decu kao što јe то slučaj večeras, a u pitanju je „Novogodišnja bajka”. Prethodna godina za naše pozorište je bila vrlo napeta, na prvom mestu zbog kovida što je u umnogome ometalo naše redovno funkcionisanje, sad su ipak ljudi počeli da izlaze. Kraj zime, početak proleća i cela 2020. godina kad je korona počela, to je bilo za nas vrlo stresn,o frustrirajuće. Radili smo najbolje što smo mogli, imali smo pažnju publike na kojoj ovim putem zahvaljujem, nadam se da da nećemo izneveriti poverenje građana u sledećoj godini – rekla je Janković.

U predstavi je prikazana novogodišnja zavrzlama, prema njenim rečima i sve volje i nevolje vezane za Deda Mraza i novogodišnju noć. Šta znači biti dobar prijatelj. Kako pomoći prijatelju u nevolji. Kako deliti sa onima koji nemaju. Na sva ova pitanja odgovaraju u ovoj toploj pozorišnoj čaroliji sa neizbežnim Deda Mrazom. Uloge su tumačili Maša Pantić i Marko Jakovljević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: