• sreda, 24. april 2024.
Godišnji koncert ANIP “Branko Radičević”
Društvo | Zabava | Vesti | Ruma
0 Komentara

Godišnji koncert ANIP “Branko Radičević”

8. decembar 2021. godine

„Ajd’ u kolo, svirac svira” naziv je koncerta koji će Ansambl narodnih igara i pesama „Branko Radičević” održati u velikoj sali Кulturnog centra „Brana Crnčević” u Rumi u nedelju, 12. decembra u dva termina — od 17 i 19 časova, jer će zbog trenutnih epidemioloških okolnosti broj mesta u publici biti ograničen.

Dok će se u prvom terminu predstaviti sve dečje grupe škole folklora i Izvođački sastav, publika će na koncertu od 19 časova ostati uskraćena za nastupe najmlađih članova Ansambla. Program koncerata uobičajeno će umetnošću „oslikati” težnju za očuvanjem kulturnog i etnonacionalnog identiteta, potkrepljenu učenjem o državi i društvu, kulturnom nasleđu i srpskom jeziku. Prevladaće narodne igre, pesme, muzika i kostimi sa jugoistoka Srbije, sa područja nišavskog, pirotskog, pčinjskog i kosovskopomoravskog okruga. I dečje i omladinske grupe predstaviće se uz pratnju Narodnog orkestra zvucima tradicionalnih instrumenata.

Кarte za oba termina prodavaće se na biletarnici rumskog Кulturnog centra od srede, 8. decembra po ceni od 250 dinara.

Кoncert će se održati poštujući mere za sprečavanje širenja virusa korona.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: