• Sunday, 22. May 2022.
Pokloni za najmlađe pacijente u mitrovačkoj Opštoj bolnici
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Pokloni za najmlađe pacijente u mitrovačkoj Opštoj bolnici

22. November 2021. godine

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici prigodnom akcijom obeležen je Svetski dan deteta.

20. novembar je dan kada je 1959. godine Generalna skupština UN usvojila Deklaraciju o detetovim pravima, a istog dana 1989. godine Generalna skupština UN usvojila Кonvenciju o pravima deteta, čiji je potpisnik i naša zemlja.
Osnovni principi su pravo na život, opstanak i razvoj, najbolji interes deteta, pravo na participaciju, kao i pravo na nediskriminaciju.

Dosta toga se čini na unapređenju položaja dece, ali dalek je put do ostvarivanja temeljnih prava deteta, posebno dece iz osetljivih i diskriminisanih grupa koja žive u siromaštvu, isključena su iz obrazovnog sistema i društva. Sprečavanje nasilja nad decom i diskriminacije, obezbeđivanje ravnopravnih uslova za život, zdravstvenu zaštitu, socijalno blagostanje, dostupno kvalitetno obrazovanje, dodatnu podršku, igru i druženje zadatak su svakog od nas, a ne samo roditelja i zaposlenih u institucijama.

U Opštoj bolnici Sremska Mitrovica, na inicijativu glavne sestre Gordane Pavlović, Dan detata obeležen je posetom malim pacijentima u Dečijem odeljenju i tom prilikom podeljeni su poklon paketi koje sadrže slatkiše, knjige, šolje, diplome za hrabrost i prigodni flajeri, a iznad svega želje za brzo ozdravljenje.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: