• subota, 20. april 2024.
Pobeda pionirki “Srema”, kadetkinje poražene
Sport
0 Komentara

Pobeda pionirki “Srema”, kadetkinje poražene

29. novembar 2021. godine

U utakmici 6. kola prvenstva Vojvodine za pionirke, ŽKK “Srem” pobedio je na gostovanju u Inđiji ekipu ŽKK “Železničar Star Basket” rezultatom 53:60 (11:13, 11:17, 9:15, 22:15).

Košarkašice “Srema” igrale su odlično tokom celog meča i bile konstantno u vođstvu. Tokom poslednje dve četvrtine dodale su gas i odlepile se na 20 razlike. U poslednjih nekoliko minuta trener “Srema” Nikola Milošević dao je šansu igračicama koje manje igraju.

“Srem” je već kolo pre kraja obezbedio plasman u drugu fazu takmičenja kao jedina neporažena ekipa.

Za ŽKK “Srem” igrale su: Andrijašević Irina 17p, Ladinek Angela 15p, Milošević Teodora 15p, Đorđić Milica 7p, Popović Nikolina 4p, Dabić Ana 2p, Todorović Ena, Mirčeta Natalija, Branković Dunja, Škiljni Milica, Maksić Dajana.U domaćoj ekipi Kuč Jovana postigla je 19 poena.

U utakmici 5. kola Kadetske lige Srbije, ŽKK “Srem” je izgubio od lidera ekipe ŽKK “Art Basket” iz Beograda rezultatom 49:83 (7:16, 22:22, 9:17, 11:28). Košarkašice “Srema” odigrale su veoma dobro i pošteno namučile rivalke u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu, a posebno u poslednjoj četvrtini, ekipa “Art Basket” je odigrala maestralno i pokazala da je jedna od najboljih ekipa u državi i da će se boriti ove godine za titulu.

Igračice “Srema” koje su među najmlađima u ligi i kojima ovakve utakmice mnogo znače za sticanje iskustva, nisu se uplašile, nisu se predavale ni jednog momenta, borile su se maksimalno, ali gošće su pogađale iz svih pozicija i nisu dozvolile iznenađenje.

Za ŽKK “Srem” igrale su: Balanac Nikolina 14p, Trkulja Branka 12p, Ladinek Angela 11p, Andrijašević Irina 6p, Vasić Teodora 5p, Đorđić Milica 1p, Simić Ana, Kostić Svetlana, Trivan Milica, Jerinić Milica, Simić Đurđica, Branković Dunja.

Najefikasnija igračica u ekipi “Art Basketa” bila je Vesić Jana sa 22 poena.

U sledećem kolu ŽKK “Srem” gostuje ekipi ŽKK “Vojvodina”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: