• subota, 20. april 2024.
Opštini Pećinci 2 miliona za izradu planske dokumentacije
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Opštini Pećinci 2 miliona za izradu planske dokumentacije

19. novembar 2021. godine

U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu, nedavno su uručeni ugovori za sufinansiranje izrade planske dokumentacije. Na osnovu sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, pravo na sufinansiranje je ostvarilo 13 lokalnih jedinica, među kojima i Opština Pećinci.

“Finansijska pomoć Pokrajinskog sekretarijata je veoma značajna za našu opštinu, s obzirom da su u pitanju bespovratna finansijska sredstva. Konkurisali smo radi izrade Plana generalne regulacije naselja Donji Tovarnik, a ostvarili smo pravo na maksimalan iznos od 2 miliona dinara. Izgradom novog Plana generalne regulacije ovog naselja stvorićemo planski osnov za uređenje Tovarnika, ali stvoriće se i uslovi za privredni razvoj i plansku izgradnju objekata infrastrukture” – izjavio je predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić i dodao da je novi planski dokument bio neophodan zbog usklađivanja novonastalih potreba društveno ekonomske zajednice u Donjem Tovarniku, kao i zbog usklađivanja sa planovima višeg reda, planovina razvoja i drugim zakonskim aktima.

Ugovore je juče ispred Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine predstavnicima lokalnih jedinica uručila Svetlana Kilibarda, v.d. pomoćnica pokrajinskog sekretara, koja je tom prilikom rekla da prošle godine zbog pandemije izazvane virusom Covid-19 Pokrajinski sekretarijat nije bio u mogućnosti da dodeli sredstva lokalnim jedinicama, kao i da joj je posebno zadovoljstvo što je rebalansom budžeta ove godine Sekretarijat u mogućnosti da sprovede ovaj konkurs. Ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za sufinansiranje izrade planske dokumentacije iznosi 20 miliona dinara.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: