• subota, 20. april 2024.
Održana sednica Skupštine opštine Pećinci
Vesti
0 Komentara

Održana sednica Skupštine opštine Pećinci

25. novembar 2021. godine

Na 11. sednici Skupštine opštine Pećinci odbornici su, između ostalog, usvojili Plan rada za školsku 2021/2021. godinu Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ Pećinci.

Po rečima Anite Volčevski, direktorke ove vaspitno – obrazovne ustanove, i ove školske godine Opština Pećinci nastavlja da finansira Školicu života u Donjem Tovarniku, a novina je da Opština od ove godine finansira i pripremno-predškolski program u Sibaču.

„U naš plan i program redovno ulazi i održavanje objekata, tako da je nedavno, zahvaljujući sredstvima Opštine Pećinci, na objektu u Pećincima zamenjen deo krova na atrijumu u kojem se nalazi trpezarija, a koji je usled nedavnih obilnih kiša počeo da prokišnjava, tako da je trpezarija ponovo osposobljena. U planu nam je kompletna zamena krovne konstrukcije i na ostatku objekta. Polako pristiže nameštaj za novi objekat u Šimanovcima, a privodi se kraju zamena stolarije na objektu u Obrežu. Takođe, u Ogaru su u toku radovi na renoviranju dela objekta, čime ćemo vrtić proširiti na tri nove prostorije, a deca u Kupinovu od ove školske godine uživaju u novim savremenim prostorijama u sklopu rekonstruisane osnovne škole“ – rekla je Volčevski i dodala da je za efikasan svakodnevni rad neophodna i dobra funkcionalnost, te je u tu svrhu nedavno pristiglo i novo teretno vozilo, koje je ova ustanova kupila sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva pravde.

Od 1. septembra 2021. godine, pećinačka predškolska ustanova je počela sa implementacijom novih osnova programa pod nazivom Godine uzleta, što predstavlja jedinstvenu programsku koncepciju za sve uzrasne grupe organizovanu kroz različite oblike vaspitno-obrazovnog rada.

– Jedno od polazišta nove koncepcije rada je da je igra dominantna aktivnost deteta, kroz koju se grade odnosi, doživljavaju i prerađuju iskustva, gradi saznanje o sebi i svetu. Na predškolsko vaspitanje se gleda kao na celovit, povezan proces brige, nege, obrazovanja i vaspitanja, i usmereno je ka dugoročnim ciljevima – izjavila je Volčevski, i dodala da su u nove osnove uključeni svi: od lokalne zajednice, preko roditelja do vaspitača u vrtićima.

Pećinački odbornicu su, takođe, izglasali Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja za period od 01.01.2021. do 30.06.2021. godine. Po rečima Milana Mijića člana Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Pećinci, sve aktivnosti Saveta usmerene su na bezbednost svih učesnika u saobraćaju, posebno u zonama škola.

– Sa tim ciljem realizovali smo projekte postavljanja usporivača saobraćaja, takozvanih ležećih policajaca, u Popincima, Ogaru, Obrežu i Kupinovu, što je u značajnoj meri doprinelo povećanju bezbednosti u zonama škola u ovim naseljima. Pre toga postavljeni su usporivači u Prhovu i Donjem Tovarniku, a pristupili smo izradi projektne dokumentacije za postavljanje usporivača saobraćaja u zonama škola u Subotištu, Sremskim Mihaljevcima i Karlovčiću. Plan nam je da u svih 15 naselja naše opštine zone škola budu bezbedne za sve učesnike u saobraćaju, a na prvom mestu za decu. U prvom delu ove godine realizovali smo edukativnu akciju „Veži pojas – ne prekidaj život“, a svi naši apeli i akcije u osnovi imaju za cilj poštovanje saobraćajnih propisa radi veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju – kazao je Mijić i dodao da u prvoj polovini ove godine na teritoriji naše opštine nije bila nijedna saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: