• petak, 29. mart 2024.
Zaseda Krizni štab
Vesti
0 Komentara

Zaseda Krizni štab

20. oktobar 2021. godine

Sednica Kriznog štaba Vlade srbije za suzbijanje pandemije korona virusa zakazana je za danas u 11 sati, a očekuje se daćejedna od tema biti uvođenje kovid propusnica.

Najavljujući sednicu ovog tela premiejrka Ana Brnabić rekla je pre tri dana da se u ovom trenutku traži i modalitet za uvođenje kovid propusnica tako da ne budu mogući zloupotreba i falsifikovanje.

Kovid propusnice uvedene su u brojnim zemljama Evrope, a u Srbiji se u tom dokumentu danima raspravlja, a njihovo uvođenje najavljuje se već skoro mesec dana i procenjuju potencijalni epidemiološki efekti.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović ocenio je da
“neki vid pozitivne diskriminacije ne bi bio kršenje ljudskih prava”.

“Kada to kažem, mislim na to da vlasnicima kovid propusnica bude dozvoljen ulazak u, recimo, neke veće tržne centre, pozorišta, bioskope, sportske događaje, koncerte”, istakao je poverenik za RTS.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: