• sreda, 24. april 2024.
Po 40.000 za 54 porodice sa bebama
Društvo | Pećinci
0 Komentara

Po 40.000 za 54 porodice sa bebama

11. oktobar 2021. godine

U ovoj podeli već tradicionalne jednokratne novčane naknade koju Opština Pećinci dodeljuje porodicama sa novorođenčadima, po 40.000 dinara uručeno je na kućne adrese 54 porodice sa teritorije pećinačke opštine, koje su prijavile novorođenče u periodu od 1. januara do 30. aprila 2021. godine.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je jednokratnu novčanu naknadu porodici Milijašević iz Donjeg Tovarnika i tom prilikom je rekao da je ovo jedna od mera populacione politike koje sprovodi pećinačka lokalna samouprava.

-Želja nam je da ovom merom mlade bračne parove podstaknemo da zasnuju porodicu ili da im olakšamo odluku da prošire porodicu, sve sa ciljem da povećamo natalitet u našoj opštini. Jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 40.000 dinara dodeljujemo za svako novorođenče u našoj opštini, ali to nije sve. Opština Pećinci obezbeđuje besplatan vrtić za jedno od dece u porodicama sa blizancima, kao i za treće i četvrto dete u porodici, regresira putne troškove srednjoškolcima i studentima, a najuspešnije studente i stipendira. Zahvaljujući ubrzanom razvoju privrede, po završetku školovanja mladi mogu bez problema da pronađu zaposlenje ovde gde su rođeni – izjavio je prvi čovek pećinačke opštine.

Mala Sara je drugo dete u porodici Milijašević, nakon starijeg Pavla, njihov otac, mesni paroh jerej Saša Milijašević, kaže da svakoj porodici koja dobije bebu i te kako znači svaki vid pomoći.

-Sa 40.000 dinara može da se kupi sve ono što je u prvom trenutku potrebno za bebu. Zbog toga bih iskoristio priliku da se zahvalim pećinačkoj lokalnoj samoupravi što i ove godine, kao i svih prethodnih godina, izlazi u susret mladim roditeljima i na taj način doprinosi dobrobiti cele naše opštine – rekao je Milijašević.

Predsednik Đokić je izneo podatak da je u opštini Pećinci od početka godine rođeno 220 beba, što, kako je rekao, potvrđuje da mere populacione politike koje sprovodi Opština Pećinci, ali i Republika Srbija, daju rezultate.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: