• petak, 19. april 2024.
Održana promocija knjige “Tema Sirmijum” autora Slobodana Ružića.
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održana promocija knjige “Tema Sirmijum” autora Slobodana Ružića.

13. oktobar 2021. godine

U utorak, 12 .oktobra u Biblioteci ” Gligorije Vozarović” održana je promocija knjige” Tema Sirmijum” autora Slobodana Ružića.

To je drugi objavljeni roman koji je nedavno izašao iz štampe. U romanu je autor dočarao jedno davno zlatno doba Sirmijuma koliko privlačno u svom sjaju, toliko i zastrašujuće po svojoj svireposti.

Recenzent Jelena Dilber je napisala da: “Većina istorijskih romana ostavi utisak na čitaoce tek kad sklope poslednju stranicu, a neki ne dozvoljavaju predah od prvog lista, držeći pažnju i rastući iz poglavlja u poglavlje, ne samo svojom dinamičnom radnjom već i bezbrojnim zanimljivim otkrićima iza kojih stoje godine i godine istraživanja, proučavanja i sakupljanja obimne istorijske građe.

Radnja romana započinje u 4. veku u “gradu careva i mučenika”, jedne mračne noći kada se družini lupeža priključuje stranac u crnom plaštu nudeći im posao koji ne mogu da odbiju”.

U programu su učestvovali:

dr Slobodan Ružić, autor
Dušanka Anojčić, glumica,
Moravka Todić, moderator
Isidora Кozlina, flauta
Ilija Sretenović, klarinet
Tatjana Imbrišić, gitara

Slobodan Кekić, v.d. direktora Biblioteke “Gligorije Vozarović” se zahvaljuje na donaciji u vidu računara dr Slobodanu Ružiću koji je uručio pre promocije knjige.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: