• petak, 19. april 2024.
Koncerti klasične muzike u Pećincima
Društvo | Zabava | Vesti
0 Komentara

Koncerti klasične muzike u Pećincima

22. oktobar 2021. godine

Кulturni centar Pećinci u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom „Teodor Toša Andrejević”, organizuje u petak, 22. oktobra, koncerte namenjene deci i mladima sa smetnjama u razvoju, kao osobama iz društveno osetljivih grupa.

Prvi koncert će biti realizovan u okviru projekta „Zajedno u ritmu na selu – klasična muzika u crtanom filmu”, koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a počinje u 17.00 časova. Biće izvođene popularne melodije iz Diznijevih animiranih filmova, zajedno sa primerima klasične muzike koji su korišćeni u crtanim filmovima. Кoncert je namenjen svoj deci sa prostora opštine Pećinci, a posebno onima koji su upoznati sa tematikom projekta kroz 13 muzičko-edukativnih radionica održanih u skoro svim selima opštine Pećinci.

Istog dana, Кulturni centar Pećinci učestvuje i u projektu OMŠ „Teodor Toša Andrejević” pod nazivom „Bez granica – muzika kao instrument inkluzije”, koji je podrzao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine. Кoncert počinje u 18.00 časova, a pećinačkoj publici će se predstaviti učenici i nastavnici OMŠ “Teodor Toša Andrejević”, sa drugačijim repertoarom: od klasičnih primera, preko popularnih melodija, narodnih pesama, igara, solo pesama i horske muzike.

Ovaj repertoar je namenjen posebno deci sa posebnim potrebama sa prostora opštine Pećinci, sa ciljem ukazivanja na činjenicu da muzika, posebno klasična muzika, ne poznaje granice niti barijere i da svi bez razlike mogu učestvovati u njenom izvođenju i slušanju.

Кoncerti su otvoreni za sve posetioce i zainteresovane, a ulaz je besplatan.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: