• utorak, 7. decembar 2021.
Dve medalje i jedna ekipna titula za AK “Srem” na Prvenstvu Srbije
Sport
0 Komentara

Dve medalje i jedna ekipna titula za AK “Srem” na Prvenstvu Srbije

25. oktobar 2021. godine

U subotu u Somboru održano Prvenstvo Srbije u krosu za sve kategorije na kojem je nastupilo osam takmičara AK „Srem“, a osvojene su dve srebrne medalje i jedna ekipna titula.

U trci seniorki vodila se dvostruka borba, za pojedinačni i ekipni plasman. Pobedila je legendarna Olivera Jevtić dok je Aleksandra Kostadinović bila sigurna i rutinski osvojila srebro na 8km. Jovana Šubatlija je bila četvrtoplasirana a novoregistrovana takmičarka „Srema“ Vanja Vlaović se trčeći hrabro plasirala na vrlo dobro peto mesto. Ovi dobri plasmani seniorki su ih doveli do titule ekipnog prvaka Srbije što se desilo prvi put u dugoj istoriji kluba.

Mirko Mauna je u trci seniora na 10km osvojio drugo mesto i potvrdio da je u solidnoj formi. U četrnaest je imao šest trka i u većini njh se našao na postolju tako da je ova medalja sa državnog prvenstva realan pokazatelj njegovih trenutnih sposobnosti (dan kasnije, u nedelju, pobedio je u trci na 10.000m u Brodu (BiH)).

Kod mlađih kategorija najbolje plasirana je bila Katarina Škorić sa četvrtim mestom u trci mlađih pionirki na 1000m, u istoj trci Tara Žarić je bila deseta. Kod starijih pionirki u trci na 1500m Teodora Joksimović je bila jedanaesta.

U trci za dečake četvrtih razreda u sklopu Krosa RTS-a peto mesto osvojio je Strahinja Drmanović trčeći hrabro na svom prvom zvaničnom atletskom nastupu.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: