• četvrtak, 18. april 2024.
Spomenik Slovaku koji je poginuo za Srbiju
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Spomenik Slovaku koji je poginuo za Srbiju

23. septembar 2021. godine

U dvorištu Osnovne škole “Branko Radičević” u Sremskoj Rači danas je svečano otkriven spomenik slovačkog književnika Adolfa Svatopluka Osvalda.

Otkrivanju spomenika prisustvovali su predstavnici Grada Sremska Mitrovica na čelu sa Svetlanom Milovanović, predsednik Odbora za podizanje spomenika Nebojša Kuzmanović, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije Nemanja Starović i ambasador Republike Slovačke u Beogradu Fedor Rosoha.

Adolf Svatopluk Osvald je kao dobrovoljac učestvovao u oslobodilačkim ratovima koje su Srbi vodili protiv Turske, a poginuo je kao pripadnik dobrovoljačkih jedinica u srpskoj Drinskoj diviziji 4. jula 1876, u bici kod Sremske Rače.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: