• četvrtak, 25. april 2024.
Karlovčić proslavio seosku slavu
Vesti | Pećinci
0 Komentara

Karlovčić proslavio seosku slavu

4. avgust 2021. godine

Povodom seoske slave u Karlovčiću, predstavnici Mesne zajednice i Opštine Pećinci odali su počast palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu. Venac na spomenik u centru naselja položili su zamenik predsednika opštine Zoran Vojkić, predsednik Saveta mesne zajednice Karlovčić Jovan Devrnja i odbornik u Skupštini opštine Pećinci Milan Stepanović.

Vojkić je tom prilikom poručio da sećanje na herojsku borbu i ogromnu žrtvu naših predaka, da bismo mi danas mogli da živimo slobodno, treba svakoga dana prenositi novim pokolenjima, a ne samo jednom godišnje kada se okupimo da odamo počast herojskim precima.

Svečanost je svojim nastupom upotpunilo Kulturno-umetničko društvo “Iskon” iz Šimanovaca.

U popodnevnim časovima Lovačko društvo Karlovčić organizovalo je šicaru na klasične mete, a među 185 učesnika najuspešniji je bio domaći strelac Siniša Garašanin.

Odigrana je i prijateljska fudbalska utakmica između domaćeg Lovca i gostiju iz Ašanje, FK Kameni, a domaćini su pobedili rezultatom 6:4.

U večernjim časovima, ljubitelji dobrog pop i rok zvuka imali su priliku da uživaju u nastupu Matrix benda.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: