• sreda, 21. februar 2024.
Istorijsko ulaganje u Opštinu Šid – potpisani ugovori sa 11 investitora
Vesti | Šid
0 Komentara

Istorijsko ulaganje u Opštinu Šid – potpisani ugovori sa 11 investitora

6. avgust 2021. godine

U Кabinetu predsednika opštine Šid potpisani su i overeni ugovori o prodaji građevinskog zemljišta u javnoj svojini u katastarskoj opštini Adaševci, između jedanest investitora, koji će graditi proizvodne pogone u industrijskoj zoni Adaševci, i Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije. Prema rečima predsednika opštine Šid Zorana Semenovića, reč je o grinfild investicijama i najvećem investicionom ulaganju u istoriji šidske opštine, do čije realizacije je došlo zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavu Nedimoviću.

„Opština Šid je stvorila povoljne uslove za investitore. Veliki broj domaćih i stranih investitora su uložili svoj kapital u šidsku opštinu i siguran sam da ćemo poverenje koje smo stekli i opravdati. Zahvaljujem se timu ljudi oko sebe koji su svojim zalaganjem uz podršku pre svega predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu gospodina Branislava Nedimovića osposobili industrijsku zonu sa kojom će se ponositi ne samo građani opštine Šid nego i cele Srbije“, rekao je predsednik Zoran Semenović, zahvaljujući čijem zalaganju je opština Šid privukla trinaest grinfild investicija u poslednjih godinu dana.

Privredni subjekti koji su prepoznali potencijale i odlučili da ulažu u opštinu Šid su: VALDOM d.o.o. iz Šida, DADO LКW iz Šida, TOP DOM CITY d.o.o. iz Šida, LEO COMMERCE d.o.o. iz Beograda, К – INEL d.o.o. iz Novog Sada, DECIMAL PRO d.o.o. iz Užica, BS TOURS d.o.o. iz Beograda, BULEVAR COOP d.o.o. iz Novog Sada, Društvo za upravljanje slobodnom zonom d.o.o. iz Šida, VISКOL 2003 d.o.o. iz Veternika, КHALIFA & NORDIC FINANSIJE d.o.o. iz Beograda, THERMOWOOL iz Austrije i UBM FEED iz Mađarske.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: