• sreda, 21. februar 2024.
Predstave do sada pogledalo oko 400 mališana
Pećinci | Zabava
0 Komentara

Predstave do sada pogledalo oko 400 mališana

12. jul 2021. godine

Nakon što su predstave za decu održane u tri najveća naselja u opštini Pećinci, Dečije kulturno leto u organizaciji pećinačkog Kulturnog centra pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave nastavljeno je proteklog vikenda u još tri naselja.

Najpre su u četvrtak 8. jula najmlađi u Deču na platou ispred crkve imali priliku da pogledaju predstavu pod nazivom „Dečak koji nije hteo da odraste“ rađenu po motivima priče „Petar Pan“. Dan kasnije, u subotu, 9. jula, predstava pod nazivom „Devojčica sa crvenim kačketom“ zbog kiše je izvedena u holu Osnovne škole „Dušan Vukasović Diogen“ u Ašanji, dok su najmlađi Obrežci predstavu „Dečak koji nije hteo da odraste“ pogledali u subotu 10. jula u dvorištu škole. Kulturni centar je za sve mališane koji su prisustvovali događajima obezbedio prigodne poklone u vidu balona.

Direktor pećinačkog Kulturnog centra Jovan Devrnja izrazio je zadovoljstvo što se najmlađi odazivaju ovakvim programima i istakao da će i u narednom periodu kultura biti dostupna u svakom naselju opštine, pogotovu kada se radi o najmlađima.

„Predstave su do sada izvedene u šest naselja naše opštine, a pogledalo ih je oko četiri stotine mališana. Siguran sam da ćemo i u narednih 9 naselja naići na dobar odziv dece koji su naša buduća publika. Pozorište uvodimo na mala vrata u svako naselje i stvaramo kulturne navike kod najmlađih kako bi posećivali programe i u administrativnom centru kulture u Pećincima. Odziv dece i zainteresovanost da se kulturni programi održe u svih 15 naselja nam govori da smo na dobrom putu“ – rekao je Devrnja.

U obe interaktivne predstave rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra igraju Jelena Nedeljković i Bojan Naić, a režirao ih je student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodan Stanković iz Pećinaca.

Dečije kulturno leto održava se od 1. do 31. jula svakog četvrtka, petka i subote od 19 časova u svih 15 naselja opštine. Predstave se održavaju na otvorenim prostorima, odnosno na platoima u centru naselja, parkovima ili u dvorištima škola. Manifestacija se organizuje u saradnji sa Savetima mesnih zajednica i obrazovnim institucijama na teritoriji opštine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: