• petak, 19. april 2024.
Nagradni izlet za najuspešnije učenike
Vesti | Pećinci
0 Komentara

Nagradni izlet za najuspešnije učenike

15. jul 2021. godine

U okviru projekta “Upoznajmo svoju opštinu da bismo je više voleli” Turističke organizacije opštine Pećinci, petnaest učenika osmog razreda Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” iz Pećinaca – vukovci, učesnici opštinskih, okružnih i republičkih takmičenja i učesnici Likovne kolonije u Donjem Tovarniku nagrađeni su izletom u Kupinovo u okviru kojeg su, zajedno sa nastavnicima Vesnom Maričić Luković, Milicom Pekić i Milicom Đurđević posetili Etno kuću Putnik, ostatke srednjovekovne tvrđave Kupinik, najstariji pravoslavni hram u Vojvodini crkvu svetog Luke i crkvu Majke Angeline.

Učenike je u dvorištu Etno kuće Putnik pozdravila direktorka TO Ljubica Bošković, a sa kulturno-istorijskom baštinom Kupinova i srednjovekovnom tvrđavom Kupinik decu je upozao arheolog Perica Odobašić. Po rečima nastavnice likovne kulture Vesne Maričić Luković, dugogodišnja dobra saradnja sa Turističkom organizacijom ogleda se i u organizovanju ovakvih izleta, tokom kojih se deca upoznaju pre svega sa prirodnim, istorijskim i kulturnim vrednostima svoga kraja.

“Naša škola ima jako dobru saradnju sa TO i uvek se trudimo da izađemo u susret pre svega deci. Izuzetno je važno da naši osnovci upoznaju istoriju svoje opštine, umetnost i kulturu, da je neguju i ne zaborave gde god da odu. Tokom ovog jednodnevnog izleta, deca su pokazala izuzetno interesovanje za istorijske činjenice, koje su im do sada bile manje-više nepoznate. Dva učenika su bila veoma uspešna na takmičenjima iz istorije, tako da je njihovo interesovanje za srednjovekovni Kupinik možda prevazišlo očekivanja našeg arheologa. Takođe, sva deca su bila veoma uspešna i aktivna u okviru časova likovne kulture, te je sa direktorkom Bošković dogovorena poseta likovnoj koloniji naredne godine. Inače, veoma sam ponosna na ovu izuzetnu generaciju, koja je tokom osmogodišnjeg školovanja uvek aktivno učestvovala na svim manifestacijama koje je naša škola organizovala u saradnji sa Turističkom organizacijom i lokalnom samoupravom, i koja je upravo pokazala da će, ne samo gajiti istoriju svoga kraja, nego je i dalje širiti, dopunjavati i vraćati joj se” – rekla je Maričić Luković.

Direktorka TO Ljubica Bošković je naglasila da je TO uspela da ostvari dobru sa saradanju sa obrazovnim ustanovama na teritoriji naše opštine, kao i da joj je posebno drago što vidi da učenici žele da se upoznaju sa kulturno-istorijskim naleđem našeg kraja, jer na taj način čuvaju identitet sredine iz koje potiču i razvijaju svoj lični identitet.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: