• subota, 20. april 2024.
Кozmetički neseser pun neprijavljenog zlata
Vesti
0 Komentara

Кozmetički neseser pun neprijavljenog zlata

27. jul 2021. godine

Da je budnost carinika na još višem nivou upravo zbog uobičajenih letnjih gužvi, koje mnogi koriste kao priliku za različite vidove krijumčarenja, pokazuje i zaplena preko 600 grama zlatnog nakita, koje je jedan putnik pokušao da ilegalno prenese preko granice u neseseru sa kozmetikom.

Prekršaj je otkriven 24. jula 2021. godine na ulaznoj strani prelaza Batrovci, kada su carinici u saradnji sa policijom za detaljan pregled izdvojili „maserati“ francuskih registarskih oznaka.

zaplenjeni_zlatni_nakit_na_Batrovcima

Njime je sam putovao mlađi muškarac, državljanin Turske, koji je prethodno rekao da nema ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, u jednoj od torbi koja se nalazila u prtljažniku automobila, pronađen je kozmetički neseser pun narukvica i dukata, čija je vrednost procenjena na oko 27.000 evra.

Кako putnik nije prijavio zlatni nakit, niti je imao bilo kakvu dokumentaciju o njegovom poreklu, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja pomenuto zlato biti zadržano.

zlatne_narukvice_zaplenjene_na_Batrovcima_26_07_2021

Izvor/foto: carina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: