pesticidni otpad

18. juna prikupljanje ambalažnog otpada na teritoriji pećinačke opštine

Akcija prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja, koju tradicionalno organizuju Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci i Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica, biće održana u petak, 18. juna, a u jednom danu će biti preuzet ambalažni otpad u svih 15 naselja pećinačke opštine.

Redosled i satnica preuzimanja upotrebljene ambalaže od sredstava za zaštitu bilja biće blagovremeno objavljeni na našem sajtu i u sredstvima javnog informisanja, kao i putem SMS servisa Udruženja poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci.

Poljoprivrednici sa teritorije naše opštine mogu preuzeti vreće za pakovanje ambalaže u prostorijama Udruženju poljoprivrednih proizvođača u Pećincima, svakog radnog dana od 8.00 do 15.00 časova, a za sve bliže informacije o akciji mogu se obratiti Udruženju. Kontakt osoba je Nemanja Aleksić (064 898 3635).

Iz Udruženja apeluju na poljoprivredne proizvođače da ambalažni otpad ne bacaju po atarima i da ga ne spaljuju, već da ga prikupe i odlože do dana preuzimanja, jer je to najbolji način da se očuva životna sredina i spreči zagađivanje naših oranica i vodotokova.

Kategorije Pećinci Vesti