Momirovic sa kolegama iz rs FOTO MGSI

Završena eksproprijacija na trasi auto-puta od Rače ka Bijeljini

Eksproprijacija na trasi autoputa od Rače ka Bijeljini je završena i uveren sam da ćemo do kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti da radimo i spojimo Bijeljinu sa Koridorom 10 i Srbijom, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Momirović se juče, zajedno sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović, sastao kolegama iz Vlade Republike Srpske Srebrenkom Golić i Nedeljkom Ćorićem, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku je najviše bilo reči o bilateralnoj saradnji u domenu infrastrukturnih projekata u drumskom i avio saobraćaju između Republike Srbije i Republike Srpske, i to o izgradnji auto-puta od Beograda do Sarajeva i budućeg aerodroma u Trebinju.

Ministar Momirović je istakao da se Srbija trenutno nalazi u najvećem investicionom ciklusu, kroz koji se ulaže milijarde evra u puteve, brze pruge, nove vazdušne luke i vodni saobraćaj i da Srbija želi da Republika Srpska bude takođe deo tog investicionog ciklusa.

,,Krenuli smo da radimo auto-put od Kuzmina preko Sremske Rače i u narednoj fazi  o kojoj smo dosta pričali krećemo od Rače ka Bijeljini. Eksproprijacija je završena i uveren sam da ćemo ili do kraja ove, početkom sledeće godine, krenuti da radimo i spojimo Bijeljinu sa Koridomom 10 i Republikom Srbijom, a onda iz Bijeljine jedan krak ide Banjaluci, drugi ka Sarajevu“ rekao  je ministar Momirović.

Kategorije Ekonomija Vesti