Svečano otvoren “Sirmium music fest”

Sremska Mitrovica – Večeras je u Galeriji “Lazar Vozarević” svečano otvoren peti “Sirmium music fest”, međunarodni muzički festival koji organizuje Udruženje “Sirmium Gradus ad Parnassum” u saradnji sa Muzičkom školom „Petar Krančević“, a uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović lokalna samouprava se uvek trudi da podržava ovakav tip festivala, ne samo zbog njegovog takmičarskog karaktera, nego i zbog toga što deca imaju priliku i da se druže i sklapaju prijateljstva koja će im kasnije puno značiti.

-Posebno mi je zadovoljstvo što i pored ovih okolnosti u kojima se nalazimo imamo goste iz inostranstva, te što Festival nije prekinuo svoj kontinuitet i što svake godine ima sve više učesnika. Ove godine ih je ukupno 400, što znači da se iz godine u godinu sve više širi i razvija se – rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Direktor Festivala Margarita Vujović dodala je ove godine, s obzirom na aktuelnu situaciju, takmičenje „Sirmium Music Fest“  organizovano na dva načina – uživo i onlajn, a da su učesnici iz 17 zemalja, među kojima su Mađarska, Rumunija, Bugarska, Južna Koreja, Makedonija, Hrvatska, Slovenija, Letonija, Litvanija, Azerbejdžan, Izrael, Bosna i Hercegovina…

 

Kategorije Kultura Sremska Mitrovica Vesti