DSCF0032

Akcija prikupljanja pesticidnog otpada od 7. juna

Radni sastanak povodom predstojeće akcije prikupljanja pesticidnog otpada na području Grada Sremska Mitrovica, održan je danas između predstavnika Agencije za ruralni razvoj, Poljoprivredne stručne službe i predstavnika mesnih zajednica.

Prema rečima direktorke Agencije za ruralni razvoj, Dušice Pavlović, akcija će početi 7. juna, pa se, s tim u vezi, poljoprivrednici pozivaju da svojim učešćem pomognu u ostvarenju ovogodišnjeg cilja akcije – da se premaši prošlogodišnja cifra od pet tona. Operater koji se bavi prikupljanjem pesticidnog otpada će obići sva mitrovačka sela, a poljoprivrednici će na prilično jednostavan način moći da odlože ambalaže i materije koje predstavljaju opasnost po životnu sredinu.

Direktor Poljoprivredne stručne službe Grada Sremska Mitrovica, Stevan Savčić, istakao je da će poljoprivrednici prilikom sakupljanja pesticidnog otpada moći da potpišu ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa ovom institucijom, nakon čega će im biti izdati potvrde, koje će im biti koristi prilikom konkurisanja za sredstva kod Svetske banke, kao i drugih raspisnika konkursa u oblasti poljoprivrede.

Kategorije Poljoprivreda Sremska Mitrovica