• petak, 19. april 2024.
U Sremu i dalje rast broja zaraženih
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U Sremu i dalje rast broja zaraženih

2. decembar 2020. godine

Epidemiološka situacija u Sremu u skladu je sa epidemiološkom situacijom na teritoriji čitave Vojvodine, što znači da ima tendenciju pogoršanja, zaključeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, dnevni broj novoobolelih u sremskim opštinama je ustaljen ili sa tendencijom rasta. U Sremu je ukupno 2698 aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa, od čega je u protekla 24 časa registrovano 209. Na području Sremske Mitrovice, u protekla 24 časa registrovano je 48 novoobolelih, u Staroj Pazovi 59, u Rumi 36, u Inđiji 15, u Irigu 12, u Šidu 15, u Pećincima 24. Ukupan broj aktivnih slučajeva u Sremskoj Mitrovici iznosi 738, u Staroj Pazovi 426, u Rumi 555, u Inđiji 428, u Irigu 98, u Šidu 223 i u Pećincima 230.

Rast stope novoobolelih na dnevnom nivou u odnosu na ukupan broj stanovnika beleže Irig, Ruma i Pećinci, dok je situacija, kada je reč o ukupnom broju aktivnih slučajeva u odnosu na broj stanovnika, kritična u Rumi i Pećincima.

Prema rečima zamenika direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, dr Dragana Malobabića, u bolnici se ovih dana može primetiti stagnacija kada je reč o prijemu novoobolelih. Prvi put u poslednjih nekoliko dana, broj osoba primljenih u Kovid centar mitrovačke bolnice manji je od 200, i iznosi 199. Ukupno 175 osoba leži na odeljenjima Kovid centra, a od tog broja, 127 njih je pozitivno na korona virus. Na respiratorima su 24 osobe.

Ovom prilikom, dr Malobabić je istakao da se je otvoreno i novo odeljenje u prizemlju internističkog sektora, u staroj zgradi Bolnice, namenjeno za lečenje kovid negativnih osoba sa upalom pluća. Zahvalio se na saradnji koordinatoru aktivnosti Doma zdravlja, dr Adilu Elhagu, koji je uticao na to da informacioni sistem Doma zdravlja i Opšte bolnice sada budu umreženi, kako bi se pregledi i kontrole vršili što brže i efikasnije. Takođe, pohvalio je i mitrovačku lokalnu samoupravu i zahvalio se na logističkoj podršci koju za potrebe Opšte bolnice, kada je to potrebno, obezbeđuje u roku od nekoliko sati.

Kako je istakao dr Adil Elhag, broj pregleda u Kovid ambulanti u Sremskoj Mitrovici na dnevnom nivou kreće se od 250 do 300, a broj kontrolnih pregleda je u porastu. Tokom jučerašnjeg dana, zabeleženo je 122 prvih pregleda i 177 kontrolnih.

Krizni štab, takođe, još jednom apeluje na građane da se pridržavaju svih propisanih protivepidemioloških mera, kako bi se širenje korona virusa usporilo dok ne nastupi najavljena vakcinacija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: