• petak, 29. mart 2024.
Poslodavci ocenjuju dualno obrazovanje kao dobar vid obrazovanja i spremni su da zaposle učenike sa prakse
Projekti
0 Komentara

Poslodavci ocenjuju dualno obrazovanje kao dobar vid obrazovanja i spremni su da zaposle učenike sa prakse

19. decembar 2020. godine

Servis centar Malečić iz Stare Pazove uz deset zaposlenih radnika ima i četiri učenika, dva kroz dualno obrazovanje i dva na praksi

Piše: B. Rodić

Među prvima od poslodavaca u dualni sistem obrazovanja uključio se Servis centar Malečić iz Stare Pazove. Ova firma uspešno posluje već duži niz godina. Specijalizovana je za dijagnostikovanje i otklanjanje kvarova, redovno održavanje, nabavku originalnih rezervnih delova a u saradnji sa poslovnim partnerima nudi i vulkanizerske usluge i cenriranje trapa.

Naš servis radi održavanje i servisiranje kompletnog programa vozila od putničkog do teretnog. Trenutno imamo 10 zaposlenih i četiri učenika, dva kroz dualno obrazovanje i dva na praksi – kaže Dejan Todorović, šef servisa.

mehanikaNa internet stranici ističe se da Servis centar Malečić ima stručne kadrove, koji prate svetske trendove i inovacije u industriji teretnih veozila, kao i nove sisteme za dijagnostikovanje, koji su neophodni za brz rad. U skladu sa praćenjem savremenih trendova je i višegodišnja saradnja sa Tehničkom školom u Staroj Pazovi. Todorović smatra da ova saradnja sa školom, kroz dualno obrazovanje, kao novi vid učenja kroz rad, već pokazuje rezultate.

– Mislim da ovaj vid obrazovanja pokazuje određene rezultate, jer se učenici biraju kroz razgovor, što je vrlo bitna stvar na samom početku. Kroz razgovor se vrlo lako može utvrditi ko od učenika ima početni nivo znanja ili da je ostvario bilo kakav kontakt sa vozilima! Tako da već od ove godine mi imamo dva učenika, koji pokazuju interesovanje i početno znanje.

Učenici iz staropazovačke Tehničke škole dobro su se pokazali i prethodnih godina na praksi.

– U dosadašnjoj saradnji sa Tehničkom školom imali smo mogućnost da zaposlimo učenika, koji je završio školu u prethodnoj godini i pokazao vrlo zavidno znanje ali se, na našu žalost, on opredelio za neki drugi vid posla – kaže šef servisa i dodaje:

– Mislim da je ovakav vid obrazovanja jako dobar i da bi ga trebalo podići na јоš viši nivo.

Projekat „Dualno obrazovanje-od zamisli do ostvarenja sna“ sufinansiran je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Stavovi izneti u podržanom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: