• četvrtak, 25. april 2024.
Broj zaraženih i dalje u porastu, mere ostaju na snazi
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Broj zaraženih i dalje u porastu, mere ostaju na snazi

10. novembar 2020. godine

Epidemiološka situacija u Sremskoj Mitrovici, kako je bilo reči na današnjoj sednici gradskog Štaba za vanredne situacije, i dalje je nepovoljna.

Prema rečima direktorke mitrovačkog Zavoda za javno zdravlje, dr Nade Zec Petković, u gradu se na dnevnom nivou, u poslednjih nekoliko dana, registruje oko 15 lica pozitivnih na korona virus. Ukupan broj zaraženih u Sremu je 295, od čega 190 u Sremskoj Mitrovici, 13 u Staroj Pazovi, 19 u Rumi, 41 u Inđiji, 13 u Irigu, 17 u Šidu i dvoje pozitivnih u Pećincima.

Stanje u mitrovačkoj Opštoj bolnici i dalje je stabilno. Trenutno se u Kovid centru nalaze 33 lica, od kojih je 30 pozitivno na korona virus. Od njih, sedmoro se nalazi na intenzivnoj nezi, od čega šest osoba na respiratoru. Kako ističe direktor bolnice, dr Živko Vrcelj, bolnički kapaciteti se šire i ona je u stanju da odgovori izazovima koje donosi treći talas epidemije. Smeštajnih kapaciteta za sada je dovoljno, a u mitrovačkoj bolnici nalazi se i 21 respirator.

Kako je istakla gradonačelnica Svetlana Milovanović, u skladu sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, sve do sada donete mere i dalje ostaju na snazi. Uskladivši se sa republičkim merama, od sada nije dozvoljen boravak više od pet osoba u zatvorenom prostoru, ukoliko ne mogu da drže fizičku distancu od dva metra. Objekti za ketering od sada mogu da rade do 23 časa, kao i restorani brze hrane, ukoliko namirnice služe na šalterima.

Inspekcijske službe i dalje su na terenu, a vikend je protekao mirno, bez kršenja propisanih mera.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: