• petak, 19. april 2024.
Udruženja žena učestvovala u humanitarnoj akciji
Projekti | Beočin
0 Komentara

Udruženja žena učestvovala u humanitarnoj akciji

5. oktobar 2020. godine

Beočin – “Karneval za Lanin prvi korak” naziv je humanitarne akcije koja je, na inicijativu Udruženja hranitelja, usvojitelja i roditelja “Radosnica” iz Beočina, održana nedavno u ovom gradu. Na muzičkoj bini brojna publika uživala je u raznovrsnom programu i zanimljivim nastupima ljudi velikog srca gde su se predstavili trupa “Pozorište iz kofera”, grupa dece iz Beočina predškolskog i školskog uzrasta, Elena Gvero i radionica “Music Star”, tamburaški ansambl i pesnici iz KUD “Brile”, dečiji pesnik Đorđe Kovačević, glumac Dejan Ćirjaković, muzičar Miki Muratović i “Tribal” bend a posebnu pažnju publike izazvao je večernji nastup “Haos animatora” koji su svojim vaternim performansom zatvorili manifestaciju.

Pozivu se odazvao veliki broj udruženja, slikara, proizvođača vina, hrane, delikatesa i rukotvorina, a među njima su bile i članice udruženja žena sa teritorije beočinske opštine.

-Shodno okolnostima i raspoloživosti naših sredstava trudimo se da podržavamo i na način na koji možemo da učestvujemo u raznim humanitarnim i društveno korisnim akcijama. Za pet godina koliko postojimo učestvovale smo na svim opštinskim manifestacijama gde smo delile kolače koje smo pravile. Neke od inicijativa koje smo podržale u poslednje vreme bile su: šivenje preko 500 maski koje smo podelile svima kojima su bile potrebne, zatim smo starijim meštanima pomagale da nabave i podižu lekove u vreme policijskog časa, a takođe smo dale i skroman novčani doprinos vrtiću u našem selu od prodaje fotografija sa prošlogodišnje manifestacije. Za crkvu u selu smo šile kompletnu presvlaku, a redovno učestvujemo i u skupljanju čepova sa flaša za akciju “Čepom do osmeha” – kaže Branislava Ćatić, članica Udruženja žena “Fruškogorski cvet” iz Beočin sela.

Tanja Ajeti, predsednica Udruženja žena „Gorska ruža“ iz Rakovca, koje je poznato po svojim humanitarnim aktivnostima, kaže da je na humanitarni bazar donela suvenire koje su pravile vredne članice ovog Udruženja.

-To je bio pun pogodak jer smo prodali gotovo sve što smo izložili na našem štandu, tri slike manjeg formata, korpice od pruća, magnete, krpare…Zadovoljna sam našim učešćem i programom koji je baš bio bogat – kaže Tanja Ajeti i najavljuje njihovu manifestaciju koja je takođe namenjena prikupljanju pomoći za malu Lanu. Koja će biti održana10. Oktobra.

“Karneval za Lanin prvi korak” je podržan i od strane Opštine Beočin, Kulturnog centra opštine Beočin, JKP “Tržnica”, SZR “Virus”, STR “Šljivik” i drugih kompanija i prijatelja koji su izašli u susret kao tehnička podrška. Zahvaljujući dobroj volji i humanosti svih izlagača i izvođača, za jedno veče sakupljeno je čak pola miliona dinara.

(Projekat “Udruženja žena kao čuvari tradicije” sufinansira se iz budžeta Opštine Beočin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva)

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: