• petak, 29. mart 2024.
Na Festivalu hrane sakupljeno 641.042 dinara za Lanu
Projekti | Beočin
0 Komentara

Na Festivalu hrane sakupljeno 641.042 dinara za Lanu

14. oktobar 2020. godine

Rakovac – U okviru desetog Festivala hrane “Al se nekad dobro jelo, baš” koji je održan proteklog vikenda u Rakovcu, organizovana je humanitarna akcija za pomoć u lečenju male Lane Jovanović iz Rakovca.

Kompletan prihod sa tog Festivala, kojeg su organizovali Udruženje žena “Gorska ruža” iz Rakovca i prijatelji, u iznosu od 521.042 dinara, uplaćen je za pomoć Lani, a uplatom na račun u iznosu od 120.000 dinara ovoj humanitarnoj akciji priključila se i Eparhija Bačka.

Kako je istakla Tanja Ajeti, predsednica “Gorske ruže”, žene iz ovog Udruženja su se potrudile da uz pomoć prijatelja naprave veliki izbor kuvanih jela i kolača, a bila je i bogata tombola.

-Neizmerno sam zahvalna svima koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli ovu našu akciju. Osim bogate ponude raznovrsne hrane, organizovali smo i bazar sa raznim sitnicama za naše najmlađe, kao i radionice i zabavu za decu. Učesnici na našem humanitarnom događaju bili su: deca iz vrtića “Dečiji raj” iz Rakovca, učenici Osnovne škole “Jovan Grčić Milenko” Rakovac, Fudbalski klub “Borac” Rakovac, Jovana Ilić Hamzić i njen tim sa radionicom i raznim poklončicima za decu, Slavica Nićiforović, vaspitačica sa slikama i radionicom za decu, Duška Simić sa njenim čarolijama, udruženja žena “Šimanovčanke” Šimanovci, “Sremica” Pećinci, “Jana” Banoštor, “Vojvođanka” Novi Sad i “Đurđevak” Laćarak. U programu su učestvovali: Crkveni hor “Vasilije Ostroški” Beočin, Omladinski sastav KUD “Brile” Beočin, Tamburaški orkestar KUD “Brile” i solista Snežana Milovanov, a tokom trajanja festivala goste je zabavljao “As Bend”. Trudili smo se da uklopimo od svega po malo, zbog epidemioloških mera koje smo u potpunosti ispoštovali, a sa velikom željom da pomognemo u lečenju male Lane. Hvala svim donatorima i sponzorima i prijateljima koji su nas podržali, a koji su došli iza raznih mesta Srbije: iz Futoga, Novog Sada, Zemuna, Beograda, Banoštora, Temerina, Ledinaca…Hvala i građanima opštine Beočin i mojim Rakovčanima, svim posetiocima i učesnicima programa. Prikupljenih 641.042 dinara je uspeh svih nas – istakla je Tanja Ajeti, predsednica Udruženja žena “Gorska ruža”.

Festival su podržali i predstavnici pokrajinskog Sekretarijata za demografiju, direktorka Zavoda za ravnopravnost polova, kao i Opština Beočin. Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio predsednik SO Beočin Nemanja Vilić. Na Festivalu su, takođe, bili i članovi porodice male Lane, koji su svojom donacijom podržali ovu akciju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: