• petak, 29. mart 2024.
Savska voda ispravna za kupanje
Servis | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Savska voda ispravna za kupanje

26. avgust 2020. godine

Javno komunalno preduzeće „Komunalije” Sremska Mitrovica  obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje  Sremska Mitrovica. Analiza savske vode je  izvršena dana 19. avgusta i to na tačkama uzorkovanja: Reka Sava – Mala plaža, Reka Sava – Početak plaže, Reka Sava – „Dispanzer”.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje: izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi, prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti, obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode, vršiti nadzor nad kupanjem male dece  (u plićaku je voda najzagađenija), posle kiše i oluje ne kupati se 2 – 3 dana, zabraniti pristup domaćim životinjama, ne sedeti na vlažnom peski već na prostirkama.

Mole se sugrađani da  se u toku boravka na plaži  pridržavaju pravila zabrane igre loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: